Избрани Новини

Усилено се работи на ЛОТ-2 от автомагистрала "Струма"

В момента се строи най-сложния участък, този край квартал "Левски" на град Кочериново

Продължава работата по строителството на ЛОТ-2 от автомагистрала "Струма" край Благоевград, съобщава БГНЕС. В момента усилено се работи на най-сложния участък от ЛОТ-2 между Дупница и Благоевград, този край квартал "Левски" на град Кочериново. Той се намира на 5 километра от Благоевград в посока Дупница. Двата тунела между гара Кочериново и квартал "Левски" бяха пробити на 15 септември, в момента сводовете им се бетонират.

Готова е основната конструкция на виадукта, по който бъдещото трасе на магистралата влиза в двете тръби на тунела. Те излизат досам първите къщи на квартала. В момента там, където излизат тунелите по Е-79, е въведена временна организация на движението. Върху затвореното за движение старо трасе на Е-79 се полагат основите на съоръжението, по което АМ "Струма" ще се пресече с главния път.

Готова е конструкцията и на втория мост, по който ЛОТ-2 преминава над река Рилска. В момента десетки работници полагат арматурата на съоръжението. Между моста над реката и разклона за село Бараково се извършват огромни по обем изкопни работи. Хълмът между моста и разклона буквално се разсича от багери и булдозери. Пръстта от хълма се извозва вдясно от антените, където с нея се засипва дерето.

При разклона за Бараково на Е-79 също е въведена временна организация на движението. Минава се по "ухо", по което ще се излиза от бъдещата магистрала за Кочериново и Рилски манастир. Пътят е отбит, тъй като върху старото трасе на Е-79 се изграждат основите на моста, по който магистралата ще мине вдясно от сегашното трасе на Е-79 в посока "Антените" и Благоевград.

Първата копка на ЛОТ-2 между Дупница и Благоевград бе направена през юли миналата година, дължината му е 37.5 км и трябва да бъде готов през 2015 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов