Избрани Новини

Благоевград е готов за зимата

Изготвен е оперативен план за действие през зимния сезон

150 тона луга и още толкова сол и пясък е подсигурило общинско дружество „Биострой” за началото на зимния сезон и снеговалежите в Благоевград, съобщи Е-79. От дружеството вече е изготвен оперативен план за действие по време на зимния сезон, който е внесен в общината за утвърждаване от кмета Атанас Камбитов.

Фирмата вече е започнала да подготвя материали за зимната поддръжка на града.

„Със собствени финанси се справяме, тъй като разплащането става за действително планувана и извършена работа. В момента разполагаме с над 150 тона луга на склад, 60 тона сол, като в рамките на броени дни ще бъдат доставени поне още 60 тона сол. 100 кубични метра пясък вече има н базата”, каза управителят Васил Бачев.

Количествата, които дружеството е подсигурило до момента, са само за началото на зимния сезон. В последствие ще се доставят още, като количествата зависят от падналите снеговалежи, допълни Бачев.

„Никой не е в състояние, когато вали снегът, веднага да вземе мерки и да се изчисти на момента. Технологично е необходимо време- да подейства солта, да може да бъде изрината кишата, така че готвим се”, увери Бачев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов