Избрани Новини

Над 100 деца се включиха в Международния ден на интензивното ходене

Над сто деца от различни училища и спортни клубове се включиха днес в проявите на Общински младежки дом в Благоевград по случай Международния ден на интензивното ходене.

Пешеходната обиколка започна от сградата на Съдебната палата, премина през централната градска част и завърши при фонтаните на площад „Георги Измирлиев”. Освен добро настроение, организаторите се  погрижиха всички участници да получат и награди.

Тази година участие в Световния ден на интензивното ходене взеха   ученици  от ІІ ОУ ”Димитър Благоев”, ІІІ ОУ ”Димитър Талев”, СОУИЧЕ ”Св. Климент Охридски”, ПГСАГ ”Васил Левски” и спортните клубове СКОБ ”Младост”, ГК ”Любчо Солачки”, ЛК ”Джордан”, както и дамите от Клуб за здраве ”Бодрост”.

„Целта ни е децата, младите хора и по-възрастното поколение да се отдадат на удоволствието от ходенето, бягането, игрите и досега с природата. Те трябва да се научат да живеят по-здравословно и това е смисълът на подобни инициативи, които популяризират  здравословния начин на живот чрез най-леснодостъпната и естествена физическа активност - ходенето”, заяви директорът на Младежки дом Стоян Веселински.

Международният ден на интензивното ходене се отбелязва за първи път през 1992 г. и от тогава насам се провежда всяка година през месец октомври в над 50 страни на всички континенти.  Инициативата се организира в световен мащаб от международната организация "Спорт за всички" под егидата на Международния олимпийски комитет и Световната здравна организация.

Общински младежки дом - Благоевград за поредна година отбелязва с различни прояви Международния ден за интензивно ходене.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов