Избрани Новини

Висококачествен туристически продукт ще предлагат в Банско

Общинският съвет прие стратегия за развитието на града

Стратегия и план за устойчиво развитие на туризма в община Банско за периода 2014 – 2020г. бе приета на редовно месечно заседание на Общински съвет – Банско. Основните приоритети, застъпени в стратегията са : утвърждаване на община Банско като Европейска дестинация с ярка национална идентичност; създаване на условия за благоприятна бизнес среда и повишаване конкурентоспособността на местната икономика; устойчивост на туристическата индустрия, базирана на модерна, екосъобразна туристическа и поддържаща инфраструктура; иновативност в създаването и маркетирането на висококачествен туристически продукт.

На заседанието бе взето единодушно решение община Банско да участва в пилотна фаза на проект „Разширяване на възможностите на пазара на енергоефективни услуги, прилагани от ЕСКО компании за публичния сектор“ за обект „Улично осветление на Община Банско“.

Стартирана бе процедура по избор на съдебни заседатели за нуждитена правораздаването в съдебния район на Районен съд – Разлог. Излъчена бе 5 – членна комисия, която на следващото заседание на Общински съвет – Банско да даде своите 10 предложения, които да бъдат гласувани.

Решено бе в с. Осеново, община Банско да бъде разкрит Клуб на пенсионера.

Финансови средства за участие в Световен турнир по латино шоу в Италия бяха отпуснати на 8 деца от Банско, тануващи в Клуб по спортни танци „Силвана Денс“.

Както бе обещано на предходната сесия, изпълнителят на договора по проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско и изграждане на ПСОВ“ направи отчет за извършената работа през изминалия месец. Широко бе коментиран въпросът за довършването на разкопаните улици до началото на зимния сезон.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)