Избрани Новини

Над 300 деца от Благоевградско спортуваха заедно

Над 300 деца от цяла Благоевградска област се включиха активно в националната инициатива „Да спортуваме ЗАЕДНО“. Спортният празник в Благоевград, организиран от Областен информационен център, продължи четири дни и в него участваха ученици от 3-ти до 12-и клас от различни краища на региона. Днес седмицата на спорта в областния център на Пиринско завърши с надпревара между възпитаници на учебни заведения в Петрич, Сандански и Кресна.

През четирите дни на инициативата в Благоевград Областен информационен център успя да достави радост и удоволствие на всяко дете. За всички участници в спортните занимания бяха осигурени награди и грамоти, а показалите спортен дух и желание за победа си тръгнаха със специални призове.

Празникът „Да спортуваме ЗАЕДНО“ е част от националната инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и се провежда едновременно на територията на цялата страна. За да може целите на инициативата да достигнат до всяко кътче на региона, Областен информационен център покани за участие и осигури безплатен транспорт на всички деца и техните ръководители, живеещи извън Благоевград.

Освен прекрасните преживявания във въжен парк „Коколандия“, младите спортисти, техните родители, ръководители и гости научиха много полезни неща. Експертите на Областен информационен център разясняваха на място ролята на Европейския съюз по отношение на политиката на сближаване на регионите, представиха постигнати резултати от вече осъществени проекти, финансирани с европейски средства, както и информация за новия програмен период 2014-2020г. В неформална обстановка, с много веселие и игри, жителите на Благоевградска област бяха запознати с регионалната туристическа, спортна, социална инфраструктури, изградени със средства от фондовете на Европейския съюз.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов