Избрани Новини

70 % успеваемост на инвитро процедурите в Бургас

Мисия Бургас

18-10-2014, 16:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

2000 бебета остават без ваксина в Бургаско

Бургас първенец в страната с пари за изследване на зародиша

 70 % успеваемост на инвитро процедурите е отчетена в Бургас. Това сподели днес в града Радина Велчева, която е председател на фондация "Искам бебе", която днес отбелязва своя пети рожден ден в Бургас.

Радина Велчева обяви, че от първите семейства постъпили за помощ и финансиране към фондацията и община Бургас вече 12 двойки се радват на свои деца.

Председателката на "Искам бебе" изрази и своята благодарност към кмета на града Димитър Николов, общинския съвет и специално към д-р Антонио Душепеев, за това че съдействат на двойките с репродуктивни проблеми и посредством финансиране. Бургас беше първият град в България, който предприе такава крачка в помощ на семействата с проблеми. Сега, по думите на г-жа Велчева примерът му е последван от 27 общини в страната. 

Сега Бургас отново ще е първенец с отпускането на средства за изследване на зародиша за наличието на генетични или хромозомни аномалии. Това съобщи д-р Душепеев председател на Комисията за финансово подпомагане на процедури „ин витро” на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми.” 

В Бургас фондацията вече има нови членове и нови доборовлци, а от скоро ще бъде разкрита и женсак група за емоционална подкрепа на хората, защото основен проблем за тях се оказвал срамът от наличието на репродуктивни проблеми.

 

 

 

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов