Избрани Новини

Парите за Колодрума в Пловдив се изпариха

Сумата от над 5 милиона лева била похарчена предварително

Държавната субсидия от 5,6 млн. лева, отпусната за Колодрума от служебното правителство преди дни, почти изцяло е изхарчена още миналата година, съобщава „Марица.бг”. Изпълнителят на обекта - "ГБС - Пловдив" - има фактури за извършените строително-монтажни работи на стойност около 5,2 млн. лева. Това съобщи ресорният зам.-кмет инж. Димитър Кацарски. Документите за усвоените пари са били представени в община Пловдив, заверени и изпратени в Министерството на финансите преди една година, но парите не бяха дадени.
На практика от преведените с решение на Министерския съвет 5,6 млн. лева остават за усвояване само 400 000 лева. Договорът с "ГБС" е подписан за 28,8 млн. лева с ДДС, а до този момент са платени 17 милиона, каза инж. Кацарски.
Очакваше се строителството на спортната зала да се възобнови тази седмица в сряда или четвъртък. Оживление обаче не се забелязваше и вчера на спрения обект.
В момента уточняваме откъде да започне работата и предполагам, че в рамките на следващата седмица тя ще стартира, увери зам.-кметът. В общината се надяват, че новото правителство ще финансира залата, докато тя не бъде завършена до ключ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов