Избрани Новини

Празнични прояви в Разлог

Разлог отбелязва 102 година от Освобождението си

С едноседмични прояви Разлог отбелязва 102 година от Освобождението си. На 24 октомври  е празника на Разлог - един от най-красивите градове в България. Празничната програма ще започне в 10.30 часа  на 24 октомври с официален ритуал по издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и на Разлог, полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Тържествена Света литургия ще бъде отслужена в църквата „Св. Благовещение” в града. Празничен концерт и пищна заря ще зарадва жителите и гостите на планинския курорт. Концертът започва в 17:45 часа, участие ще вземат Неврокопския ансамбъл и деца от Младежки център - град Разлог.

Близо седмица по-рано на спортна база "ДВАЛ" (терена около бившето КЦХ) ще се проведе Киноложка изложба на „Българско Овчарско куче” Разлог 2014г. Тя е предвидена за днес. В програмата за празника на Разлог са включени още представяне на книги, регионален турнир по тенис на маса за средношколци, шахматен турнир в 7 кръга с участници от Разлог, Петрич, Гоце Делчев, Хаджидимово.

Театрални постановки за малки и големи съпътстват празника на Разлог. На 9 октомври бе изиграна постановката „Село, село пусто село” по Чудомир. Сега предстоят детска театрална постановка - музикална приказка „Лудориите на Котаракът в чизми” на Благоевградски Драматичен Театър и  постановката „Как Писат Тричко не се ожени за Царкиня Кита, с китка накитена”. Те бъдат играни в големия салон на читалището на 20 октомври, съответно от 11:30 часа и от 19:00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов