Избрани Новини

228 кучета на национален събор на българско овчарско куче в Разлог

Републиканската киноложка изложба събра 228 кучета от порода българско овчарско куче

Републиканската киноложка изложба събра 228 кучета от порода българско овчарско куче. Това бе 14 по ред киноложка изложба в Разлог, в която се включиха 15 клуба от цялата страна, сред които Монтана, Видин, Пазарджик, София, Банкя, Плевен, Благоевград, Велинград и други, информират от пресцентъра на община Разлог.

Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог откри тазгодишната киноложка изложба и поздрави всички участници. Той получи почетен плакет като признание за усилията в развитието и популяризирането на породата – българско овчарско куче.

 „Най-голямата изложба за българско овчарското куче в страната се прави в Разлог. Тук се срещаме с всички развъдници от цялата страна, за да се види кой какво е произвел през годината. Най-важни са класовете бебе, подрастващи и младши.”, каза Аврам Петков, председател  на националния клуба за Българско овчарско куче, председател на българо-балкански киноложки съюз, президент на световния киноложко-ловен спортен алианс.

Разлог има стари традиции като развъдник на българско овчарско куче според председателя на местния клуб  за българско овчарско куче  - Боян Калоянов. Думите му се потвърдиха и от факта, че в категорията „Развъдник” първото място взе Разлог.

Интересът към българско овчарско куче е изключително голям, затова и в Разлог киноложката изложба е само за тази порода. Наблюдава се увеличаване на броя кучета, които участват. Своебразен рекорд бе отбелязан тази година, след като се събраха над 200 български овчарски кучета, които мериха сили в  класове - бебе, подрастващи, младши, междинен, открит, работен, ветерани и клас шампиони. Проведоха се и конкурсите: „Дете и куче”, „Развъдник” и „Развъдна двойка”. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов