Избрани Новини

Кюстендилци сред най - добрите на Тайм атак

Ясен Тодоров и Васил Тодоров в призовите тройки на автомобилния шампионат

Двама кюстендилци се класираха в призовите тройки за 2014 година на автомобилния шампионат Тайм Атак в отделните класове, предаде Дарик. Писта Калояново, с нова конфигурация на трасето, бе домакин на третия и последен кръг от надпреварата. Участваха над 60 пилоти от цялата страна.
Ясен Николов с "Хонда Сивик"  завърши на трето място в клас "М1" - до 1 600 кубика. Кюстендилецът е на второ място в крайното класиране за годината. Васил Тодоров - Зендер, който кара за "Диамо" - Благоевград имаше проблеми с неговата "Опел Астра" и завърши 4 - ти в клас "М2" - от 1600 до 2 000 кубика. Това обаче му бе достатъчно, за да спечели надпреварата в този клас за 2014 година.
"В генералното класиране от всички класове, което се прави на база най- добрите времена от квалификациите, съм на 6 - то място тази година. Миналата година заслужих да карам с №1, след като бях най - бърз. Сега отстъпих номера на Борислав Петров с "Фолксваген Голф 2", който иначе е след мен - втори в клас "М2" за 2014 година. Състезанието в Калояново започна с едноминутно мълчание в памет на нашия колега и приятел Йордан Миларов, който почина при тежко ПТП", разказа Васил Тодоров - Зендер, който следващата година ще кара с №1 в Тайм Атак. Борислав Петров пише на стената на Зендер във Фейсбук:
"Здравейте, приятели и фенове на Васко ЗЕНДЕРА,
Искам да БЛАГОДАРЯ на този изключителен спортсмен и състезател, който ми напълни душата и очите със сълзи от щастие!
Васе, благодаря ти много за начина, по който ми поднесе заветния № 1. Благодаря ти за това, че ме мотивира безумно много и че си ужасно силна конкуренция, която успях да победя с повече късмет и по- малко каране!
Искрено се надявам следващия сезон да караш с нас и да поискаш номера, за да караме на цялата газ и да се радваме че сме заедно.
Благодаря ти Васе, ГОЛЯМ СИ!!!!!
Няма човек от целия ми отбор и тези които бяха близо до мен в този момент, да не оцени това какво и как го направи! Всички бяха приятно изненадани и ти се радват много!!!", завършва спортсменът Петров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов