Избрани Новини

Кметът на Струмяни номинира Иван Русев за голямата държавна награда "Паисий Хилендарски"

В празник на голямото съвременно изкуство се превърна изложбата на Иван Русев - "Преди 60 милиона години - реката" и творческите събития, които Арт център Илинденци организира съвестно с община Струмяни.
За трета година към големия международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" се присъедини изящното изкуство. Изложбата на Иван Русев, с почетното присъствие на творби на Калина Тасева, Красим Джидров, Емил Попов и младата Нина Русева, позиционирана сред новите подземни маршрути на Мраморния град, с реален звук на течаща река е преживяване, което не се забравя. Много гости, приятели и хора от селото почетоха големия творец в Арт център Илинденци и го изненадаха с две номинации за най-голямата държавна награда в областта на изкуството, информират от пресцентъра на община Струмяни.
Инициативата на община Струмяни бе подета от фондация "Арт център Илинденци" и препратена на Министерството на културата. Настроението в Мраморния град на изкуствата се вдигна и с присъствието на духовия оркестър на гр. Сандански и с мома Кераца и нейната свита, и със споделената радост на юбиляра със семейството и приятелите му. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов