Избрани Новини

Идва най - студената зима през последните десет години!

Времето ще е по -студено в сравнение с 30 - годишния период 1961 - 1990

Предстоящата зима в Европа, включително в европейската част на Русия, ще бъде най-студената в сравнение със зимите през последните 10 години, съобщи директорът на Хидрометеорологическия център на Руската федерация Роман Вилфанд за БНТ.

Прогнозираните температури ще бъдат близки до средните показатели на последното десетилетие, но времето ще е по-студено в сравнение с 30-годишния период 1961-1990 г.

Синоптиците прогнозират поредици от относително топло и много студено време. Очакват се студени въздушни маси от Европейска Русия към Източна Европа.

Въпреки тежките прогнози, хората от Санданско - Петричкия район въобще не се притесняват. При тях зимите са традиционно меки и топли и почти не пада сняг. Да не забравяме, че Сандански е градът с най - много слънчеви дни в годината в България!

Що се отнася до Банско - Разложкия край, хората там очакват с нетърпение зимата заради големия брой курортисти и почиващи, които да напълнят хотелите. Хората са снабдени с дърва за огрев, така е и в къщите за гости, а големите хотели въобще не се притесняват от времето. Скиорите, които копнеят за снежните писти - също.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)