Избрани Новини

Почистват речните корита в Дупнишко

Дейностите трябва да приключат до 20 дни

Започна почистването на речните корита в Дупница, предаде Дарик. Няколко са точките, където работници ще изрязват храстите. Коритото на река Джерман, участъкът между железният пешеходен мост и Наковият мост, е една от тези точки. Там работата вече започна, както и в района на Аракчийски мост.

"Ангажимент на фирмата, която е наета, е изрязване на цялата растителност, която се намира в коритото на реката. 15 - дневният срок тече от днес. Растителността трябва да бъде изнесена извън коритото на реката, а нейното извозване е ангажимент на общината", обясни Радостина Велинова от отдел "Екология". Освен коритото на р. Джерман, ще бъде почистено и коритото на р. Джубрена в селата Крайници и Червен брег. Други критични участъци, които ще бъдат почистени, са района на жп моста и мястото, където р. Отовица се влива в р. Джерман.

Със собствени средства и работна ръка общината е почистила около двата моста в с. Яхиново. Предстои да бъде почистена и р. Отовица в Горна махала. Всички тези дейности трябва да са приключили до 20 дни, стига времето да позволява да се работи.

Община Дупница има договор с фирма от София, която да изпълни дейностите по почистването. Сумата, заделена за тези мероприятия, е 19 960 лева.

С почистването на тези участъци би трябвало да се реши проблема с проводимостта на реките при едни по обилни валежи и пълноводие на реките.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)