Избрани Новини

За два месеца: 19 самолета с туристи от Кувейт и Катар са кацнали на летище Бургас

Парите

22-10-2014, 14:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва вторият икономически форум "Новата икономика "

Групите за първи път са почивали в България, обясни председателят на Българо-арабската бизнес асоциация

Само за два месеца 19 самолета с туристи от Кувейт и Катар са кацнали на летище Бургас. Близо 3 800 туристи от арабските страни са избрали за първи път като място за почивката си България и курортите по нашето Черноморие. Това обяви днес на старта на второто издание на международния икономически форум в Поморие Зиад Ел Марсри, председател на Българо-арабската бизнес асоциация.

Той уточни, че това е резултатът от провеждането на икономическата среща, под егидата на областния управител на Бургас Павел Маринов през пролетта. "За сравнение мога да кажа, че през 2013 година общия брой на полетите от арабските страни е бил 14, което доказва, че от срещите с дипломати и представители на бизнеса от 20 държави от източните и арабските страни в България има смисъл и дано след време даде още по-добри резултати", каза г-н Ел Масри.

Той допълни, че остава сериозен проблема с визите, който пречи на сериозни инвестиции да влязат в страната ни. За пример посочи, че сериозни представители на бизнес средите от Изтока не са успели да получат визи от българско посолство за да присъстват на форума, затова се е наложило да получат съдействие от италианското посолство в страната си.

Оказва се също така, че в повечето арабски държави липсва българско представителство на страната ни, избощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов