Избрани Новини

Обсъдиха зимното поддържане на пътищата в североизточна България

Животът

22-10-2014, 15:22

Снимка:

dobrichutre

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започват зимната поддръжка на пътищата от ноември

Дискутираха директорите на пътни управления от Добрич, Силистра,Варна и Шумен

На съвещание в Шумен бе обсъдена готовността за поддържане на пътищата в Североизточна България, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. В регионалното съвещание участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на АПИ, инж. Георги Златев - директор на дирекция „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства“ в АПИ, представители на ГД „Охранителна полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, пътноподдържащите фирми и др.

Директорите на пътните управления в Добрич, Варна, Шумен и Силистра подчертаха, че е създадена организация за обработка на пътищата в региона при очакваното застудяване в следващите дни. Пътноподдържащата техника е в готовност да осигури проходимостта на републиканската мрежа в Североизточна България и ключовите направления Шумен – Варна от АМ „Хемус“, Варна – Добрич, Русе – Силистра, както и на Ришкия проход, на път II-73 Шумен - Карнобат – важна връзка между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура” призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов