Избрани Новини

Мащабно! В Разлог захващат спортен комплекс с 8 000 места

Ще се изградят и 4 футболни игрища с размери 68х105 м

Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог представи инвестиционно предложение за „Изграждане на „Спортен комплекс” в местност „Байова борика” в землището на гр. Разлог, община Разлог.  Това се случи по време на среща за обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение, което предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, лека атлетика, плувен басейн, стадион и други обслужващи сгради, информират от пресцентъра на общината.

Техническите аспекти в Плана за застрояване  включват футболен стадион с капацитет около 8000 места (категория 3(4) според изискванията на УЕФА), с покрити трибуни и размери на игрището 68х105 м. Ще се изградят и 4 футболни игрища с размери 68х105 м, 4 игрища за тенис  с размери 18 х 36 м, 2 броя игрища за баскетбол с размери 16,50 х 30 м, 2 броя игрища за волейбол с размери 13 х 24 м. Предвидени са още закрит плувен басейн с олимпийски размери с около 1000 места и мултифункционална спортна зала с капацитет около 4000 места

Инж. Герчев подчерта важното значение на инвестицията за общината и региона като цяло, изключителното разположение на комплекса, съответствието на обекта на стратегията за развитие на общината и очаквания сериозен социален ефект.

Г-н Георги Петков - ръководител на колектива, изготвил ДОВОС представи доклада, а г-жа Войчева- член на колектива за разяснения по съответната част от доклада посочи, че за изготвяне на доклада са извършени обследвания през различни сезони на терен. От проучванията е установено, че начина на трайно ползване е променян през годините. На терена не са установени защитени видове, същият не попада в защитени територии. В доклада са направени препоръки озеленяването да се извърши с подходящи видове.

Общественото обсъждане се проведе в изпълнение на изискванията на чл. 97, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда и писмо № 1711(8)/11.09.2014 г. от РИОСВ- Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов