Избрани Новини

6 055 261 лева за облагородяване на Гоце Делчев

На първоначална пресконференция в Гоце Делчев бе представен проект "Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев", който е спечелен и се изпълнява от община Гоце Делчев. Общата стойност на проекта е 6 млн 055 261.42 лв., като стойността на основните обекти по проекта възлиза на 4 млн. 999 669.96 лв. Останалите 1 млн 055 591.46 лв. са за допълнителни обекти, които ще бъдат изпълнени в случай, че има наличен финансов ресурс по програмата. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Срокът за изпълнение е 24 месеца, съобщиха от пресцентъра на общината.

На пресконференцията присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник – кметът Валери Сарандев, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, както и представители на фирмите – изпълнители. Те разясниха основните дейности, включени по проекта, а именно: подобряване на градската физическа среда, чрез цялостна рехабилитация на 21 улици в гр.Гоце Делчев, които са с дължина около 5395 метра; подобряване на градската екологична среда и качеството на живот, чрез реконструкция на парк "Панорама" с площ от 48 декара, междублоково пространство с площ 5.2 дка и зелени площи на улица "Сливница" с площ 3.2 дка.

В рамките на проекта ще бъдат напълно ремонтирани 21 улици в града, които преди това са със сменен водопровод. Освен, че ще бъде положен нов асфалт, ще се подменят изцяло съществуващите тротоари и бордюри, както и осветлението. В междублоковите пространства ще се поставят беседки и пейки.

Парк "Панорамата" също ще бъде напълно обновен, като проектът предвижда да бъде възстановена чешмата на входа на парка, обновяване на алеите, изграждане на паркинг за автомобили, екстремно вело трасе, спортна площадка, малка амфитеатрална сцена за провеждане на мероприятия на открито. Освен това ще бъде обновена и растителността в парка.

Същинската работа по изпълнението на проекта вече започна, като уверенията на изпълнителите са, че ще се работи максимално бързо за завършване на обектите.

Веднага след края на пресконференцията, кметът на общината Владимир Москов, заместник – кметът Валери Сарандев и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев инспектираха работния процес на ул. "Кирил и Методий" и в района на парк "Панорамата".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов