Избрани Новини

Странни явления в Банско!

Духът на Паисий Хилендарски се е върнал в града

Духът на Паисий Хилендарски се е върнал в родния си град Банско и стряска жителите на града, информира bansko.net. Свидетели на паранормална активност, станала в килията, реплика на обиталището на отец Паисий в Хилендарския манастир, са местен бояджия и охранител.

Странните явления били забелязани първо от бояджия, нает от община Банско, за да освежи интериора на Културния център в града, където се помещава и килията на монаха.

Работникът чул странно затръшване на врати, докато ремонтирал, но когато отишъл да провери, не открил никого. Той говорил и с охранителя на входа, който обяснил, че никой не е влизал в сградата от часове.

Малко по - късно и дежурният охранител бай Венко дочул странни шумове, идващи от вътрешността на сградата. Когато отишъл да провери какво става, открил, че шумовете идват отново от килията на монаха – перото на автора на История славянобългарска се движело съвсем само.

Бай Венко докладвал за странните случки на началниците си, но те само му се присмели. Няколко дни по - късно служители на Културния дом обаче дочули хлипания, идващи от килията на Паисий. Риданията били чути и от случайни минувачи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов