Избрани Новини

Кметът на Гоце Делчев с номинация за кмет на годината

Кметът на Гоце Делчев за втора поредна година е номиниран за кмет на годината

Кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов за втора поредна година е номиниран за кмет на годината, информира goceto.com. През 2013 година той стана подгласник на кметицата на столицата Йорданка Фaндъкова, която спечели с много малка преднина.

Публичен факт е, че Община Гоце Делчев е една от най-добре развитите общини в България, а през последните години административният и център град Гоце Делчев се превърна в най-проспериращото населено място в Област Благоевград.

През 2013 година Община Гоце Делчев получи награда от фонд „Регионално развитие” на ЕС за най-активен бенефициент по европейски оперативни програми. За сравнение, подобни отличия получиха също само градове от много по-сериозен калибър- столицата София, морската столица Варна и старата столица Велико Търново.

През настоящата година в град Гоце Делчев се строи многофонкционален спортен комплекс, сменят се ВиК, асфалт и тротоари на 30 улици и се реиновира и другия градски парк „Панорамата”. Община Гоце Делчев е спечелила и друг стратегически проект, по който предстои подмяна на ВиК мрежа и асфалтиране и на останалата част от града. В процедура е и рехабилитация на старото военно летище, което е частна инвестиция, ориентирана към приемане на чартърни полети, обслужващи близкия ски курорт Банско и балнео курорта Огняново, както и изграждане на голям руски жилищен комплекс в града. Предвид граничния пункт с Гърция и създадения добър бизнес климат, Община Гоце Делчев е с едно от най-ниските равнища на безработица в страната.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов