Избрани Новини

Започват с възстановяването на пропадналия път за Банско

В началото на седмицата започва възстановяване на пропадналия път Симитли-Предела, в посока Разлог и Банско

До утре ще станат ясни данните от геодезичното заснемане на терена, от които зависи по какъв начин ще стане укрепването на рухналата подпорна стена, довело до разрушаване на едното пътно платно, информираха от Областното пътно управление в Благоевград, цитирани от "Дарик".

Този следобед е премахната предпазната мантинела, а машини на пътноподдържащата фирма извършват сондажи на повече от пет метра дълбочина, за да обследва дали е здрава основата под пътя, обясниха специалисти.

Заради опасност от разрастване на свлачището, "Пътна полиция" въведе временни ограничения за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона в участъка. Забраната е до укрепване на опасния терен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Товарните автомобили могат да се движат по обходен маршрут през местността „Папаз чаир”.
Движението за леки и лекотоварни автомобили се регулира от светофарна уредба и се осъществява в едното платно за движение.в проблемния участък на пътя за Банско е монтирана светофарна уредба, която да регулира движението на автомобили, патрулни коли ще обезопасяват превантивно движението по пътя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)