Избрани Новини

2 години затвор за кюстендилка, хваната 3 пъти с контрабандни цигари

Наказание "лишаване от свобода" за срок от две години постанови Кюстендилски окръжен съд за кюстендилка

Наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, чието изпълнение се отлага за изпитателен срок от четири години, постанови Кюстендилски окръжен съд за кюстендилка, която е хваната 3 пъти за пренася през ГКПП- Гюешево цигари без акцизен бандерол. Жената / Ц. Е. Р. / е вдовица, с основно образование, осъждана, но реабилитирана.
На 05.04.2013 г., около 00.30 часа на ГКПП - Гюешево, осъдената е пренесла през границата на страната на влизане от Република Македония, укрити в седалките на управлявания от нея лек автомобил „Рено Лагуна", 44 кутии с цигари. На 06.06.2013 г., около 00.10 часа на ГКПП - Гюешево, е пренесла през границата със същия автомобил, укрити в чантата и дрехите й, 40 кутии с цигари. На 18.01.2014 г., около 02.10 часа е направила опит да внесе в страната, укрити в задните седалки и под мокета на управлявания от нея лек автомобил, както и в чанта със захар, акцизни стоки: 128 броя кутии с цигари, съобщава "Дарик". Всички цигари са на обща стойност 3760, 63 лв. Съставени са й актове за административно нарушение от Митница Югозападна.
На основание чл.242, ал.8 от Наказателния кодекс се отнема в полза на държавата превозното средство, послужило за превозване на стоките, предмет на контрабандата- лек автомобил марка "Рено", модел "Лагуна", с година на производство- 1995 г. В полза на държавата се отнемат и предмета на контрабандата: акцизните стоки - цигари, намиращи се в склада на Митница "Югозападна".
Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов