Избрани Новини

Шипка е частично отворен, Хаинбоаз е почистен

Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Проходът „Шипка" е вече е частично отворен. Проходът на Републиката от страна на област Стара Загора също е отворен, пътят е почистен до черно, съобщиха от Областното пътно управление. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.
Затворени за движение са пътят Казанлък-Шипка, Шипка-Шейново и Ветрен-Зимница.
Движението по магистрала "Тракия" в района на Стара Загора е без ограничения.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, възпрепятства движението на всички останали шофьори и затруднява достъпа на пътноподдържащата техника.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища. През изминалото денонощие над 5000 граждани са потърсили информация на денонощния телефон.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов