Избрани Новини

Известяват ни с SMS за "движението" на съдебните дела

Животът

27-10-2014, 13:19

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Всеки потребител може да се възползва от новата електронна услуга и да заяви това на тел. 052 616 785.

Пилотно въвеждане на SMS известяване при настъпване на събития по дела въвеждат от днес Апелативен съд Варна и Варненския окръжен съд. Новата електронна услуга е планирана, внедрена и активирана от "Информационно обслужване " АД Варна и на практика разширява функционалните възможности на уеб портала на съдилищата от апелативния район.

Потребителите могат да се възползват от SMS уведомяването при настъпване на следните събития по съдебни дела:

-насрочване на дело,

-пренасрочване на дело,

- вписване на закрито разпоредително заседание с резултат "без движение" или "спиране",

-вписване на краен съдебен акт и на мотивите към него,

- регистриране на съпровождащ документ,

- регистриране на документи за обжалване или протест.

Потребителите задължително трябва да уведомят за кое от посочените събития биха искали да получат SMS известие. Тази съдебна услуга е за оторизирани потребители на уеб портала на Апелативен район Варна. Всеки потребител може да се възползва от новата електронна услуга и да заяви това на тел. 052 616 785. 

Припомняме, че уеб порталът на Апелативен район Варна предоставя оторизиран достъп до съдебните деловодства на всички съдилища в съдебния район - http://iovn.is-vn.bg/.
Потребителите имат достъп до информация за движението на съдебните дела във всички съдилища от района, до обезличени текстови документи на протоколи от открити съдебни заседания и съдебни актове от електронните папки на делата. Потребители на уеб портала са адвокати, юрисконсулти, магистрати, вещи лица и страни по делата. Освен по вид, номер и година на делото, системата позволява и търсене по физически и юридически лица, както и търсене по дела на други инстанции или институции.

До края на този месец "Информационно обслужване" ще следи работата по пилотното внедряване на новата електронна услуга " SMS известяване" в Окръжен съд Варна и в Апелативен съд Варна. Веднага след това ще бъдат предприети действия за поетапното активиране на тази услуга и за останалите съдилища от Апелативен район Варна, включени в уеб портала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов