Избрани Новини

Областният управител свиква заседание на Комисията по зимно поддържане

Областният управител Димитър Димитров свиква в четвъртък, 30 ноември, от 14:00 часа заседание на комисията по зимно поддържане, което ще се проведе в конферентната зала на Областна администрация Благоевград.

Междувременно, днес, в кабинета на Д. Димитров се проведе работна среща с директорите на Областно пътно управление Христо Атанасовски и на ОД на МВР Васил Митов.

От 1 ноември ще има денонощни дежурства на опорните пунктове при проходите Предел, Папаз чаир и Юндола с оглед обезпечаване на пътищата при зимна обстановка. След 15 ноември изцяло се влиза в зимен режим на работа и дежурства ще се дават по всички пунктове. Междувременно до 01. 11. 2014г. всички пунктове ще бъдат проверени за готовността им с техника, сол, пясък и луга за незабавна реакция при обилни снеговалежи. Ще бъде извършена превантивна проверка и на други невралгични места в област Благоевград. Пътя през Кресненското дефиле не е толкова проблемен, както през Предел, там възникват ситуации най-вече с падащи камъни. Ще се обследва и пътя през Папаз чаир и вземат необходимите мерки за да не се получи ситуация като тази със свлачището по пътя Симитли-Разлог, каза областния управител. Според него, не трябва да се допуска нито един ден на бездействие до старта на същинския зимен сезон, за да няма изненади.

Имаме достатъчно техника за зимно поддържане, увери присъстващите на срещата Методи Бачев - управител на една от фирмите поддържащи пътищата в областта. Той е категоричен, че ако се мобилизират всички институции подпорната стена на свлачището по пътя Симитли-Разлог ще бъде изградена за около 20 дни. Областният управител и директорите на Областно пътно управление и на МВР гарантираха пълно съдействие за възстановяване на нормалното движение през Предел.

След срещата Д. Димитров, В. Митов и Хр. Атанасовски провериха на място състоянието на свлачището. Движението е обезопасено, свлачището е насипано за да се спрат последващи свлачищни процеси, необходимите замервания и от геодезисти са направени, проектанти и конструктори вече работят по изготвянето на работен проект за изграждане на нова подпорна стена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов