Избрани Новини

Днес е Денят на анимацията!

Животът

28-10-2014, 07:51

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Августина Самарджиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честит ден на анимацията!

Варна става световната столица на анимацията

Музикални ритми в анимацията

Световен ден на анимацията в чест на първата публична прожекция на Емил Рейно на т.нар. "светлинни пантомими" през 1892 г.

Анимацията е бързо последователно показване на образи на неподвижни елементи с цел създаване на илюзия за движение. Това е оптична илюзия, дължаща се на известното забавяне (зрителна персистенция) в обработката на образа, получен от зрителния апарат, от мозъка на човека. Най-често анимацията се прави с помощта на техниките на заснемане на видео и филми.

При продукцията на филми се използват техники, чрез които всеки кадър на филма е изработен самостоятелно. Тези кадри могат да бъдат създадени чрез фотографиране на нарисуван образ или с правенето на малки промени на макет (както е в пластилиновата анимация). След това всичко се заснема със специална камера. Когато кадрите се свържат заедно и резултатът се гледа, наблюдаващият има илюзията, че вижда непрекъснато движение. Създаването на подобен тип филми е доста трудоемко и продължително, но развитието на компютърната анимация ускорява процеса.

Източник: bg.wikipedia.org



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов