Избрани Новини

Класическият оркестър на Виена гостува на Пловдив пред Коледа

Мисия Пловдив

28-10-2014, 08:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Музиката на Моцарт и Щраус ще оживее чрез изпълненията на балетни двойки

Vienna Classic Orchestra ще гостува за пръв път на Пловдив на 14 декември. Прочутите виртуози, които са част от Виенската филхармония и от най-големите оркестри в света, ще изпълнят произведения на Моцарт и Щраус под диригентството на забележителния Даниел Каваца.

Сопраното от Виена Юдит Халаз ще изпее фрагменти от известни опери и на двамата композитори. Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки. Музикантите ще създадат синхрон, в който променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Критиците определят опита като интересна комбинация между традиционно и съвременно.

Виенският класически оркестър е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят, отбелязват организаторите от Eventim.

Отличителна му черта е свободата, която се усеща по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената.

Цените на билетите са от 40 до 60 лева, а ВИП места от 70 и 80 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов