Избрани Новини

Кметът на Кюстендил: Готови сме със сила да изведем Бат Сали

От обявяването на състава на Народното събрание от ЦИК жители на Кюстендил и Дупница протестират срещу Бат' Сали

Ще изчакаме ходовете в рамките на закона, но сме готови и със сила да изведем Бат’ Сали от парламента. Това заявиха пред bTV кмет на Кюстендил Петър Паунов и председателят на ВМРО-Кюстендил Георги Петров по повод полагането на клетва от Александър Методиев (ДПС) като депутат.

От обявяването на състава на Народното събрание от ЦИК жители на Кюстендил и Дупница протестират срещу Бат' Сали, който влиза като народен представител от Кюстендилския избирателен район, но с преизчислените гласове от чужбина. Те настояваха той да се оттегли от депутатското място, като вчера бяха и пред Народното събрание.

Методиев от своя страна заяви, че протестите срещу него са купени и няма да се откаже от мястото си в парламента. „Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм народен представител само от Кюстендил или Дупница”, каза той, допълвайки, че се чувства дискриминиран.

Паунов от своя страна коментира, че има още доста ходове в рамките на закона.

„Конституционният съд първо трябва да се произнесе по жалбата за гласовете в Турция и според мен ще голяма част от много от гласовете оттам и ще промени както броя на мандатите, така и тяхното разпределени, така че този човек ще има съвсем кратък престой в парламента преди да влезем ние да го извадим оттам със сила”, заяви кметът на Кюстендил.

Той обясни, че вчера са внесли в парламента искане за законодателна промяна в тримесечен срок, която да осигури 100% мажоритарна система в два тура, както и възможност за отзоваване на представителите, които не изпълняват задълженията си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов