Избрани Новини

Община Дупница спечели дело срещу "Фонд затворено дело"

Искът бе за 24 38 лева дължима сума от общината

Община Дупница спечели пред Районния съд делото, заведено от Държавно предприятие "Фонд затворено дело", съобщи infomreja.bg. Искът бе за дължима сума от Общината в размер на 24 038,13 лева по договор за отдаване на труд, но бе отхвърлен от съдия Миглена Кавалова.

От предприятието твърдят, че чрез поделението си - затворът в Бобов дол, са предоставили през 2010 година на Общината лишени от свобода лица за извършване на обща работа на неуточнен в иска строителен общински обект срещу насрещно задължение на възложителя Община Дупница да заплати възнаграждение за всеки отработен ден за всеки работник, което е оспорено от юристите на Община Дупница и спечелено.

С решението на съда, исковата молба на "Фонд затворено дело" срещу Община Дупница е отхвърлена като неоснователна, поради това, че предприятието не е доказало, че реално е изпълнило възложената работа по поръчка на Община Дупница, а именно да предостави на общината лишени от свобода лица за извършване на строителни дейности.

Не е предоставено нито едно доказателство, че лишени от свобода са извършвали труд и обща работа в общински обекти. По делото не е представен какъвто и да било документ, от който дса е видно къде са упражнявали труд лишените от свобода, че са извършвали дейност, какъв брой са били ангжирани и каква е конкретната работа.

Също така по делото не са представени валидни документи за приемането на извършената работа и справки за отчитането й, а са представени няколко протокола, които не съответстват на сключения договор и които са подписани от бившия заместник - кмет Йордан Йорданов без същият да е притежавал делегирани права и представителна власт да подписва документи, тъй като законният представител на Общината е действащият тогава кмет Атанас Янев.
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов