Избрани Новини

Обсъждат Коридор № 8, който преминава и през Кюстендил

Конференцията е на тема "Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море"

Конференция на тема "Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море", свързана с Коридор №8, организира Форум за Балкански транспорт и инфраструктура /ФБТИ/ , с подкрепата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя ще се проведе на 31 октомври в София. Потвърдено е присъствието на министрите на транспорта на Албания, България и Македония, както и фирми, работещи в сектора на транспортните връзки и пътната политика.
Основната цел на събитието е дискусия за определяне и обосноваване необходимостта от изграждане на транспортната инфраструктура, съобразно политиките на държавите по оста на Коридор №8, който преминава през Кюстендил.
Историкът от Регионалния исторически музей Ангел Джонев ще презентира изложба "Железопътната линия София - Кюстендил - Скопие".
Предвидените в конференцията акценти са върху разширяване на транспортните връзки в региона. Обсъжданията и анализите ще позволят да бъдат идентифицирани потенциалните възможности за осигуряване на финансиране на изграждането на липсващите и проблемните инфраструктурни участъци.
Предвижда се и дискутирането на конкретни правителствени ангажименти по отношение довършването на инфраструктурата по ключови и за икономическото развитие и националната сигурност проекти и приемане на Заключителен документ за обща визия за развитието и изграждането на транспортните връзки между трите страни, предаде Дарик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов