Избрани Новини

Благоевград отбеляза в аванс Деня на будителите с музеен урок

С музеен урок на тема „Развитие на новобългарската просвета" Регионален исторически музей – Благоевград отбеляза 1 ноември - Деня на народните будители. Заниманието бе проведено днес съвместно с Осмо СОУ „Арсени Костенцев” в Благоевград. Ученици от първи и четвърти класове на СОУ „А. Костенцев” се запознаха под игрова образователна форма с основоположниците, създатели и съзидатели на новите просветни идеи, които започват да вълнуват българското общество в епохата на Възраждането.

В хода на заниманието учениците показаха и представиха своите умения в забавна, интерактивна среда с помощта на нагледни образователни средства, съобщиха от РИМ-Благоевград.

Музейният урок бе подготвен и проведен от Елена Александрова – уредник в отдел „Българските земи ХV-началото на ХХ в” при Регионален исторически музей-Благоевград. Заниманието е част от поредица образователни инициативи в навечерието на Деня на народните будители, в които се включват Регионалният исторически музей, Осмо СОУ „А. Костенцев” и Младежкият дом в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов