Избрани Новини

Мулетата-гълтачи "изхвърлиха" по половин кило хероин

Тази сутрин приключи 24 часовата "операция Яйчници" в хирургично отделение на МБАЛ Благоевград, при която часове наред се очакваше 2 мулета - гълтачи да изхвърлят глътнатите капсули с хероин, които на езика на наркотрафикантите се наричат ovuli или в буквален превод "яйчници"., които обикновено са по 10 -12 грама. Носачите в случая Борис Борисов от Благоевград и Костадин Костов от Гоце Делчев се наричат овулатори и днес те изхвърлиха по възможно най- безобидния начин капсулите, които съдържат около килограм хероин, пише struma.com.

Операцията, която върви от вчера, бе наблюдавана от полицията, а двамата гълтачи бяха заловени с дрогата на път за границата с Гърция в посока Западна Европа. Арестът стана на ГКПП Кулата в 18 часа на 27 октомври, когато бе спрян за проверка автомобил Мерцедес с благоевградска регистрация, управляван от Костадин Костов от Гоце Делчев, който е осъждан за самоуправни действия в България, осъжан в Гърция и Франция.

В колата пътувал и Борис Борисов от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване на имущество и осъждан в Италия., както и Р. Ч. 33 годишен от Гоце Делчев. Те са част от наркоканал, използващ гълтачи - овулатори, който тръгва от София. Борис и Костадин били обект на разработка на Главна дирекция на полицията и се очаквал момента, в който те да се натъпчат с дрогата и да тръгнат към границата. Гълтачите са все още в хирургия на МБАЛ Благоевград, където се проведе успешната "операция" с разхлабително, но ще бъдат конвоирани за столичен арест, след като се стабилизират, след 24 часовите "родилни" мъки. Мъжете са задържани за 72 часа. Срещу тях е повдигнато обвинение за трафик на дрога.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов