Избрани Новини

В Кюстендил валидират знания

Бяха връчени 26 сертификата за валидиране по специалност „Електрически инсталации"

26 сертификата за валидиране на професионална квалификация по професия „Електротехник"-специалност „Електрически инсталации" бяха връчени на бенефициенти участващи в проект „Нова възможност за моето бъдеще" от директора на Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов", гр.Кюстендил Николай Христов.
В регион Кюстендил са подготвени за връчване още 30 сертификата за признати компетентности по част от 7 професии в две професионални гимназии, съобщава още dariknews.

В ПГ по икономика и мениджмънт, гр.Кюстендил са издадени 19 сертификата за професиите „Икономист"/2/, „Офис-мениджър"/13/, „Икономист-информатик"/1/, „Оперативен счетоводител"/3/. От тях 17 лица са наети в административното обслужване на държавни и общински институции в бюджетната сфера, на банки, на предприятия и фирми с търговска и стопанска дейност на територията на Кюстендил и двама са безработни.

В регион Кюстендил са издадени сертификати за придобиване на професионална квалификация по 11 професии на 60 лица, от които 85 % са наети. На работещите лица придобития сертификат ще им помогне да затвърдят позициите си на работното място или да потърсят нова реализация с по-добро заплащане. Безработните лица ще получат нов шанс за професионална реализация.
Работата по проекта продължава до 30 ноември 2014 г. Все още има възможност желаещите граждани да валидират овладените от тях знания, умения и компетентности и да получат документ. Информация и съдействие може да се получи в професионалните гимназии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов