Избрани Новини

Прокуратурата подхвана случая със самовзривилия се фен

Предстои протезиране на откъснатата ръка на 21-годишния Кристиян

Прокуратурата започна разследване на инцидента, при който самоделна бомбичка взриви ръката на футболен фен преди мача между Ботев и Локомотив.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи за Дарик радио говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Делото е за изработване и съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия без необходимото разрешение. На този етап е рано да се говори за повдигането на обвинения, уточни прокурорът.

21-годишният Кристиян остана без китка по време на подготвка за пловдивското дерби. Няма опасност за привърженика на „Ботев“. Лекува се с антибиотици в клиниката по ортопедия на Университетската болница „Свети Георги“. Очаква се лечението му да продължи около 14 дни.

Пациентът и близките му отказват контакти с медиите.

Състоянието на Кристиян е стабилизирано. От вчера сутринта в жълто-черните фен форуми пък тече акция за даряване на кръв на момчето. 
"За съжаление нямаше как да спасим ръката на момчето. Той бе докаран при нас в много тежко състояние, а ръката до китката липсваше. Колегите направиха всичко възможно и сега животът на Кристиян е извън опасност. В момента той е на комбинация от три антибиотика, за да се избегне инфекция. След това му предстои протезиране", сподели началникът на клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Свети Георги" професор Владимир Ставрев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов