Избрани Новини

Пускат новата апаратура за онкоболни в Благоевград

Компютърен томограф и кобалтова апарат ще лекуват болните

СБАЛО "Свети Мина" - Благоевград получи официално разрешение от  Министерство на здравеопазването за въвеждане в експлоатация на новата  апаратура - компютърен томограф и кобалтов апарат, предаде Дарик.

Първите пациенти,  които ще бъдат лекувани с висококачествената техника, са планирани за  началото на следващата седмица. Онкоболницата е сключила и анекс към  договора с НЗОК, което гарантира абсолютно безплатно лечение на  здравноосигурените лица. Новите съоръжения, които са сред най - модерните в  България, бяха официално представени през септември.

За откриването на  обновеното лечебно заведение, тогава, в Благоевград пристигна и  заместник - министърът на регионалното развитие д - р Йорданка Чобанова. В  рамките на дейностите по оптимизиране на болницата са ремонтирани и  1235,36 кв.м. Осигурена е достъпна среда за пациентите, повишено е  качеството на болничната среда, която е лишена от рискове.

Сградата  включва онкологичен и лъчетерапевтичен център, в който се извършват  всички видове лечение на пациенти с онкологични и някои неонкологични  заболявания. СБАЛО "Свети Мина" е уникално и единствено по рода си  болнично заведение в региона и към него се насочват пациенти и от цялата  страна.

В модернизирането на СБАЛО са вложени близо 7 млн. лева.  Подобрената здравна инфраструктура е за нуждите на над 8000 пациенти в  областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)