Избрани Новини

Рекорд! Местните парламентаристи обсъждат цели 81 точки

Общински съвет – Благоевград ще проведе редовно месечно заседание днес

В дневния ред на сесията са заложени 81 точки, което е абсолютен рекорд в историята на съвета.

Общинските съветници ще разгледат предложение относно присъждане званието „Почетен гражданин на Благоевград“ на Костадин Лазаров Динчев за особени заслуги в развитието на града и общината. Тази година Костадин Динчев празнува 80-годишен юбилей. Професор Динчев е една от големите фигури в българската фолклористика и народознание. Освен с научните си постижения, той е познат на културната общественост в региона, страната и чужбина с популяризирането на българския фолклор и народни традиции. Професор Костадин Динчев е носител на орден „Стара планина“ втора степен за заслуги в културата.

По време на редовното си заседание Общински съвет – Благоевград ще разгледа предложение относно промени в бюджета и плана за финансиране на капиталовите разходи за 2014 година на Община Благоевград. Ще бъде обсъдено и предложение относно намаляване капитала на общинското дружество „Пазари” ЕООД, информират от пресцентъра на общината.

Очаква се на първо четене да бъдат приети промени в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, касаещи паркирането на инвалиди в „Синя зона“ на Благоевград.

В дневния ред на заседание е заложено и определяне на съдебни заседатели за Районен съд – Благоевград. Общинските съветници трябва да излъчат 50 заседатели, които ще бъдат разпределени по квоти между всички партии в местния парламент.

Освен това, общинските съветници ще дадат съгласие за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на общината, ще бъдат направени и промени в Общия устройствен план, отново по молби на граждани.

Общински съвет – Благоевград ще трябва да даде съгласие и за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на част от самостоятелна сграда с идентификатор № 04279.609.35.1 по КК на гр. Благоевград, публична общинска собственост съгласно Акт № 4046/ 10.10.2014 г., с адрес гр. Благоевград, кв. Запад, представляваща помещения на първи етаж на сградата с предназначение за „кафе-бар-грил“, с  обща площ 195,29  кв. м. Очаква се по време на заседанието да бъдат узаконени и над 20 вилни постройки в местността „Бодрост“ край Благоевград.

Редовното заседание на Общински съвет – Благоевград ще се проведе на 31 октомври 2014г. /петък/ от 9.30 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)