Избрани Новини

5 домашни рецепти за борба с грипа

Новините

31-10-2014, 08:30

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора


Започна сезонът на грипа и вече е време да обърнем внимание на профилактиката. Отворете кухненския шкаф и там ще откриете най-добрите домашни средства с антивирусен ефект, които ще ви поддържат здрави
Алтернативната медицина има удивителни свойства и сред тях влизат тези домашни средства с чудесен антивирусен ефект.
1. Чесън
Миризмата на чесъна е единственият му недостатък, но пък предимствата си струват. Едно от средствата за борба с вирусите и бактериите на най-силен ефект и без никакви странични ефекти.
Учените твърдят, че е по-ефикасен от пеницилина, при борбата с инфекциите. Можете да го консумирате суров, като добавка към ястия, супи и салати. Когато се нагрява на повече от 130 градуса губи полезните си качества, но все пак не прекалявайте с чесъна в сурово състояние, за да не раздразните стомаха си.
2. Маточина
Вкусната битка е чудесна добавка към вашата билкова аптека. Помага срещу редица инфекции като грип, настинка и шарка. В Германия дори предписват кремове с маточина на хора страдащи от херпес. Маслото, което се съдържа в билката е тайната съставка на маточината. Независимо дали ще я използвате под формата на крем, тинктура или чай, дръжте маточината винаги под ръка. Ако сте бременна, консултирайте се вашия лекар, преди да приемате маточина.
3. Джинджифил
Джинджифилът има редица ползи за здравето. Една от ползите му е свързана с борбата със стомашни неразположения, киселини, гадене и прилошаване при пътуване. Има доказани противовирусни и антибактериални свойства. Джинджифилът е чудесна добавка към ястия, може да се консумира под формата на чай или в сладкарски изделия. Можете да приемате и капсули за повишаване на имунитета през зимния сезон. Поради пикантния си вкус, не е подходящ за бременни.
4. Бъз
Тези плодове растат под формата на големи храсти и имат удивителен противовирусен ефект. Свойствата на бъза са известни от векове и е широко използван от индианците. Подсилва имунната система и се бори с вирусите. Обикновено се консумира под формата на сироп, в суров вид е отровен.
5. Риган
Друга чудесна билка от домашната аптека е риганът. Чудесен, наситен вкус и антивирусни свойства. Можете да го отглеждате у дома, дори и на терасата. Консумацията на ригана може да стане под формата на чай, в ястията или етерично масло.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов