Избрани Новини

Доброволци ще се борят с бракониерите

СДП "Балкани" ще помага на парк "Пирин"

Доброволци на Сдружение за дива природа "Балкани" започва кампания съвместно с Дирекцията на Национален парк "Пирин" за превенция на незаконния лов на територията на парка. Целта е да подпомогнат служителите на парка в борбата им с бракониерството и същевременно да подпомогнат опазването на дивата коза - защитено животно според закона.

Доброволците ще дават дежурства в райони, за които се знае, че се обитават от диви кози и са едно от местата, където често се срещат бракониери. Доброволците ще са там единствено и само за да подават сигнали на 112 и на парковата охрана в случай, че видят хора с оръжие на територията на парка – нещо, което е забранено от закона. Целта не е да се влиза в пререкания с бракониерите. Присъствието на доброволци в района няма да остане незабелязано от местните и по този начин се очаква да се предотврати незаконния лов.

Размножителният период при дивите кози започва от втората половина на октомври до края на ноември. Изготвен е график за дежурствата спрямо свободното време на доброволците.

Доброволците ще имат възможност освен да помогнат за опазването на един от изключително интересните бозайници в България, да научат повече за техния начин на живот, да се запознаят с работата на експерти - биолози и да ги наблюдават в естествената им среда



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов