Избрани Новини

Паметник на Стоян Венев в Кюстендил

Общинският съвет даде разрешение за построяването му

Паметник на художникът Стоян Венев ще бъде изграден в Кюстендил, съобщи Дарик. Началото на процедурата бе дадено с решение на Общинския съвет. По време на сесията общинският съветник Младен Ризов предложи вместо паметник на Стоян Венев да бъде създадена барелефна композиция на кюстендилската художествена школа, като тя да се направи на част от сградата на художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора".
"На тази композиция ще бъдат изобразени Стоян Венев, Борис Елисеев, Кирил Цонев, Асев Василиев и така нататък", заяви Ризов. Предложението му обаче не бе прието.

Предложението на директора на галерията Валентин Господинов е паметникът на Стоян Венев в Кюстендил да бъде поставен в пространството между художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" и читалище "Братство 1869".
В инициативния комитет за изграждането на паметника влизат общественици и жители на село Скриняно, където е роден художникът. Предстои да се открие дарителска сметка за събиране на пари за паметника, както и да се обяви конкурс за направата му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов