Избрани Новини

Непълнолетен изнасилвач влиза за 4 години в затвора

Жертвата е 12-годишно момиче, инцидентът стана през лятото в Стара Загора

Старозагорски Районен съд постанови 4 години ефективна присъда на 17 -годишния младеж, който в средата на месец юни изнасилил 12-годишно момиче посред бял ден в Стара Загора.

Днес пред съда насилникът е изразил искреното си съжаление за стореното. Той е ученик в ПГ „Недьо Ранчев”. Българин е, зад гърба си има вече 2 присъди - за „обсебване” на велосипед и за кражба.

Обвинението беше за изнасилване с блудство и грабеж на 12 годишно дете. Престъплението беше извършено на 17 юни по обяд в района на „Чадър могила”.
Момичето е отивало да търси свои приятелчета, за да играят в парка „Бранителите на Стара Загора”. Младежът го пресреща и насилвa, като след това взема и мобилния му телефон.

Веднага след инцидента непълнолетният изнасилвач е заловен от полицаите, след гонитба с полицейски кучета. Задържан е на детелината на кв. „Зора” на километър от семейното му жилище.

Заради ненавършеното пълнолетие към момента на извършване на престъплението, съдът не даде максималната по закона 6-годишна присъда.

За претърпените неимуществени вреди и преживения шок на жертвата ще бъдат изплатени 8000 лв. Присъдата може да бъде обжалвана в законовия 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов