Избрани Новини

При умишлен палеж изгоря обор с животни

Огънят пламнал тази нощ в Сандански

Обор с животни изгоря до основи тази нощ в Сандански при умишлен палеж, съобщи  struma.bg. Стопанството е собственост на животновъда от града Костадин Варсаминов, който от 4 години се занимава с този бизнес. Ранчото се намира в ливадите покрай курортния град.

Общо изгоряха 11 бременни крави, прасета, 15 патки, 100 кокошки, както и 15 тона суха маса люцерна и сено. Пожарът възникнал след 1 часа тази нощ. Очевидци се обадили на стопанина. Веднага е сигнализирано и на тел. 112.

Въпреки тежките условия, в които се намирали огнеборците заради  недостъпното за специализирания автомобил място, пожарникарите спускали стотици метри маркучи, с които да потушат огнените езици. На мястото пристигнал и екип следователи и криминалисти.

Пожарът не е причинен от късо съединение, тъй като мястото на инцидента е извън регулация и няма ток.

"Част от майките –прасета заедно с малките успях да спася, някои от тях бяха с обгорени гърбове, месото им се вижда. Колко съм спасил след потушаване на пожара ще тепърва ще установявам. 4 години съм животновъд, над 20 000 лева съм  вложил. Сърцето ме боли. Искам да се разтвори земята и да потъна в нея. Не можете да си представите каква болка чувствам в момента – неуписуема е", споделя от мястото на огнения ад Варсаминов като допълни, че няма застраховка. 

"Почти сигурен съм, че палежът е умишлен", категоричен е той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)