Избрани Новини

Пет години жители на кооперация плащат промишлен ток

30% повече за ток в сметките им

Вече пет години десетки семейства в жилищна кооперация в Благоевград плащат с 30% по - скъп ток, докато чакат да бъдат включени като битови абонати към електроразпределителното дружество за Югозападна България -ЧЕЗ, съобщи БНТ. За да потърсят решение на проблема си, вчера семействата се явиха колективно на среща с ръководството на елдружеството в откритата приемна за потребители в Благоевград.

Близо 60 семейства от петте входа на построената преди 5 години жилищна кооперация на бул. "Пейо Яворов" в Благоевград всеки месец плащат промишлен ток. Хората са заплатили партиди за електричество като битови абонати, но не са присъединени заради липса на трафопост.

Любима Граматикова: "Друг обект е взел финансирането ни, който е бил с по - голям приоритет от нашия. Аз не мога да разбера кой решава кой ще има ток, и кой няма да има и как така един обект ще е с по - голям приоритет от нашия.”

Освен по - високи сметки за ток, често семействата са изправени и пред редица други битови неудобства.

Валентина Вагалинска: "Нямаме дневна, нямаме нощна енергия. Между нас, съседите, стават постоянни конфликти, затова защото тя ако си включи един уред, при мен спира тока, а всичките сме млади семейства с малки деца и животът е неописуем."

Представителите на дружеството обещаха да решат проблема.

Йордан Стоянов - ръководител направление "Проучване и предоставяне на мрежи" – ЧЕЗ-България: "Ще сложим временен трафопост тука на това място, ще прекараме кабелите, които са за основното захраване, ел табла, всичко, което е необходимо, ще бъде доставено тука в рамките на няколко дена."

От енергийното дружество обещаха временното захранване с ток за битови нужди да бъде готово до две седмици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов