Избрани Новини

Дългоочаквано! Догодина обновяват зоопарка

През 2015 година ще бъде извършено обновяване на благоевградския зоопарк

Община Благоевград вече започна подмяната на информационните табели, които представят животните в благоевградския зоопарк.

Досега указващите знаци информираха за вида на животното и неговото латинско наименование. Новите дават не само точното наименование на животното, но и описват вида, храната, размножаването и местообитаването му. Общо ще бъдат поставени 40 информационни табели по европейски стандарт. „Това е една от стъпките, които общинското ръководство предприема за подобряване информираността на посетителите за обитателите на зоопарка в Благоевград. Една от основните функции на зоопарковете е образователната. Посетителите трябва да има възможност да четат най- основните неща, които характеризират дадения вид животно", заяви директорът на зоопарка Крум Попниколов, цитиран от "Стандарт".

Друга инициатива на ръководството е обособяването на стая, в която малките гости на зоологическата градина ще научават повече за създаването на зоопарка, за неговите обитатели, как се отглеждат, какви са техните навици, с какво се хранят, откъде идват и колко е продължителността на живота им. Малките жители на Благоевград имат възможността да се запознаят с обитателите на зоопарка чрез специално издадена за целта книжка. Най-важното е, че през 2015 г. ще бъда обновен зоопаркът, като вече има изготвен архитектурен план за разширение на местообитанието на мечките. Целта е да бъдат разширени и обновени клетките на всички животни, за да придобие зоологическата градина европейски вид.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов