Избрани Новини

Втора мечка върлува из Карлово

Звярът овърша пчелните кошери на млад фермер

Жителите на карловския квартал „Сушица” отново са в паника, след като втора мечка атакува фермата на пчеларя Стоян Иванов, съобщи Блиц.

Преди два дни бил откраднат електропастирът, който пазеше от атаки кошерите на младия мъж. Още през първата нощ, след като устройството изчезнало, мечката влязла и разбила два кошера. Иванов преместил на мястото втория си електропастир, пазещ друг пчелин, и оградил кошерите. В нощта срещу неделя животното стъпкало телената ограда на градината му, но не успяло да се добере до кошерите, тъй като било спряно от електропастира.

Според местните това е втори звяр, слязъл от Балкана. Те смятат, че първата мечка, която вилня из района, вече е убита. Ловци коментират, че нагоре в планината има много следи от мечи лапи с различна големина и много изпражнения от животните. Това според карловци означава, че животните са много. Жителите на „Сушица” отново са на нокти, тъй като историята с унищожението на пчелните кошери започва наново.

В средата на миналия месец цяло Карлово бе в паника, след като прегладняла мецана започна всяка вечер да напада пчелините в квартал "Сушица". Една вечер звярът дори слезе в града и изкара акъла на местен животновъд. През деня той изгубил две от животните си. До късно вечерта обикалял с колата да ги търси, но акцията по издирването била безуспешна и той се прибрал около 1.30 през нощта във фермата.

Още щом приближил обаче, чул неисов кучешки лай. За свой късмет решил преди да слезе от автомобила, да светне с фенерче към мястото, където без съмнение лаели неговите кучета. С ужас видял мечката, обградена от седемте кучета. Пазачите лаели настървено, а звярът ги гледал безчувствено.

След неопределено време най-накрая животното си тръгнало и фермерът се прибрал, като заварил в обора обезумели от страх двамата си помощници, които преди това чули страшния рев на мечката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов