Избрани Новини

Дадоха заплатите до юни на служителите от „Пиринска мура“

Към настоящия момент остават две обезщетения, които работодателят дължи на работниците

Изплатени са всички заплати на служителите в мебелния завод „Пиринска мура“ АД в Банско до месец юни 2014 година. Това съобщи председателят на КНСБ-Благоевград, Емануил Манолов, цитиран от вестник „Вяра“. Изплащането на възнагражденията е станало в късния следобед на 31 октомври. Към настоящия момент остават две обезщетения, които работодателят дължи на работниците, посочи Манолов. Припомняме, че през месец февруари тази година десетки служители на завода за столове проведоха редица протестни действия заради проблем с възнагражденията си и съкращенията.

До месец май трябваше да бъдат изплатени всички дължими възнаграждения на работещите в предприятието, това бе споразумението между синдикалния комитет на КНСБ в мебелния завод и представители на Надзорния съвет и собствениците на предприятието – Александър Грос и Исаак Оберландер.

В края на месец юни близо 200 работници бяха освободени от мебелния завод в Банско. С помощта на юристите от централата на КНСБ в първите дни на септември в Районния съд в Разлог бяха внесени индивидуални искове срещу собственика на фирмата за неиздължените към работниците суми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов