Избрани Новини

Извънземни кацали на Рупите при Ванга?


Рупите са едно сакрално място. Ванга казва „не случайно силите ме изпратиха тук”. „Долината на Рупите пази велика тайна. Тя е и площадка за кацане на извънземни. Вечер, когато утихне, и когато хората ги няма, много често извънземните кацат тук и ние си говорим дълго на различни теми” – споделяла приживе Ванга.
Историята на Рупите Ванга я разказва по един много интересен начин – тя имала видение, че навремето в долината е имало древен град, който е бил процъфтяващ, хората са били високи, снажни и са се обличали в сребристи дрехи и са били много светли, бели, много духовни и начетени. Тя казва, че в града е имало много олтари, храмове, светилища, хората са почитали бога, но става така, че тук изригва вулкан – вулканът Кожух, който се намира в близост и той залива с лавата си целия град. Ванга е заръчала един ден да се направи кръст в скалата на Кожух в памет на душите на тези загинали жители. „Душите им се молят за спомен, искат да бъдат почитани” – твърди пророчицата. Всяка година около 15 октомври, когато се е случил този природен катаклизъм, ние да си спомняме за тези хора. Каменният кръст е построен през 2009 г. от Фондация Ванга по заръка на пророчицата.
За Рупите Ванга казва, че минералната вода е много лековита. „Но никога не я продавайте! Тръгнете ли да я продавате, Господ ще си я вземе и ще я премести на друго място” – предупреждава Ванга. Самата гадателка разказва, че тези минерални извори са бликнали, след като градът бил засипан от вулкана. „Това са въздишките на починалите души, зарити от лавата” – твърди Ванга. Тук, в Рупите те са свещени птици.
Малко по-надолу се намират любимите на Ванга токачки – диви кокошки. Тя е изпитвала към тези създания невероятна обич. Казвала е, че ние не разбираме тяхната песен, но тя казва: „и те като мен са много тъжни”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов