Избрани Новини

Две обновени детски градини откриха в Стара Загора днес

Мисия

05-11-2014, 13:31

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

385 000 лв за децата от ясла „Маргаритка“

Представиха изцяло обновена детска градина в Стара Загора

За последните три години са обновени общо 17 детски заведения

Основно ремонтирани и с ново обзавеждане са още две детски градини в Стара Загора – 25-та „Ален мак” и 35-та – „Свобода”. Средствата за обновяването им са в размер на 600 хиляди лева и са осигурени от общинския бюджет, а новото обзавеждане струва на хазната 127 хиляди лева. В ЦДГ „Ален мак” се грижат за около 130 деца, а капацитетът е за 190.

Това е първата шестгрупова забавачка в Стара Загора, създадена е през 1972 година и от 38 години в нея не е извършван ремонт, обясни директорът Татяна Мирчева.

Новата естетизирана среда в детската градина възпитава, посочи зам.-кметът Иванка Сотирова и уточни, че през последните три години са обновени 17 детски заведения, както с общински средства, така и по европейски програми.

Заради некачествени дейности от страна на пловдивска фирма-изпълнител се бави отварянето на Общностния център. Поправките ще бъдат изцяло за сметка на фирмата, категорични са от общината.

В момента се набира персонал, процедурата за всяка позиция се съгласува със социалното министерство, което също забавя пусковия срок. Общностният център се намира в близост до Първо кметство, включва детска градина и Център за деца със специални образователни потребности. До момента са записани около 70 деца.

40 милиона евро е субсидията, отпусната от Световната банка във връзка с проекта на Министерството на труда и социалната политика "Социално включване". Общностните центрове ще се издържат в продължение на две години със средства по проекта.

От тези 40 милиона евро една част са за инфраструктура, друга за оборудване и останалите средства са за издръжка през първите две години. След тези две години общините трябва да поемат издръжката.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов