Избрани Новини

Правителството отпусна 950 000 лева за ремонт на пътя за Банско

Правителството отпусна 950 000 лв. за обезопасяването на аварирал пътен участък от републиканския път край благоевградското с. Градево

950 000 лева са осигурени за обезопасяването на авариралия пътен участък от републиканския път II-19 Симитли-Разлог край благоевградското село Градево, съобщи областният управител Димитър Димитров. Средствата се отпускат от републиканския бюджет с решение взето днес на заседание на Министерски съвет, уточни Д. Димитров. На 24 октомври , подпорната стена се срути, като 30-метров участък от нея, висок 5 метра, пропадна в река Градевска. В реката се откъсна и част от дясната лента на пътя. Свличането стана на 15-ия километър след Симитли в посока Предел, припомни областният управител. Оттогава движението през участъка, засипан временно и за безопасност с пръст и камъни, се осъществява в едната лента, регулира се от светофар. През изминалата седмица бяха извършени сондажи, за да установи състоянието на пластовете под пътното платно. За денонощие беше спряно и движението на товарни автомобили с обща маса над 12 тона. Геолози и конструктори пристигнали на място на свлачището дадоха своето становище как трябва да бъде ремонтиран пътят и стигнаха до варианта "пилотно-анкерна конструкция". В събота на 1 ноември започна изграждането на нова подпорна конструкция на пропадналия път Симитли-Предел-Банско. Пилотна машина ще пробие 120 отвора, през един метър с дълбочината 9 метра и ширината 40 сантиметра, които ще се запълнят с бетон и арматура, разясни Димитър Димитров.
Второкласният път е единствената транспорта връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка, свързваща Северна, Северозападна и Западна България със зимните ни курорти в Пирин.
Ремонтът на участъка ще бъде извършен от фирма и трябва да приключи до началото на месец декември.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)