Избрани Новини

Фадромата паднала на линията в Мурсалево, закрила габарита на влака

Няма пострадали пътници и служители при удара на пътнически влак в колесен челен товарач, паднал до железния път в района на сп. Мурсалево

Напомняме, че в 17:07 ч. в междугарието Бобошево Кочериново, в близост до сп. Мурсалево, пътническият влак 50245, който пътува по маршрут Дупница - Благоевград, удря колесен челен товарач (фадрома), паднал до железния път и закрил габарита. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът на влака и първият вагон с една талига. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците, съобщиха от БДЖ.

Влакът се е движил в състав от локомотив и два пътнически вагона. В пътническата композиция са пътували 26 пътника, които не са пожелали да останат на място и да изчакат осигуряване на автобусен превоз, а са слезли от вагоните и са се придвижили пеша до наблизо намиращия се път Е-79 за търсене на алтернативен транспорт.

Движението на влаковете в участъка Бобошево Кочериново бе спряно. Поради тази причина международният бърз влак 361, който пътува по маршрут София Солун,  престоял в гара Бобошево от 17:21 ч. до 18:25 ч. В 18:25 ч. за пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус, който да ги превози от Бобошево до Кулата. Пътниците от бърз влак 5611, който пътува по маршрут София Кулата, бяха превозени с автобуси в участъка от Дупница до Благоевград, а за пътниците от бърз влак 5624, който пътува от Благоевград за София, бе осигурен автобусен транспорт в участъка от Благоевград до Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов