Избрани Новини

Глоби за 13 750 лева наложи Регионална дирекция по горите в Кюстендил

Направени са 3 285 проверки в Кюстендилско и Пернишко

83 наказателни постановления на стойност 13 750 лв. са издадени от Регионална дирекция по горите - Кюстендил от началото на годината до сега, съобщи директорът Здравчо Тодоров, цитиран от Дарик.

Здравчо Тодоров е новият директор на Регионална дирекция по горите - Кюстендил. Той спечели конкурса за поста в конкуренцията на още двама кандидати.

До момента Тодоров бе временно изпълняващ длъжността директор, като смени Васил Пуров. Преди него именно Тодоров бе на този пост в рамките на две години,като бе директор на РДГ - Кюстендил от 4 - ти май 2011 година до ноември 2013 г.

 Направени са 3 285 проверки на територията на Кюстендилска и Пернишка области. От тях са проверени 200 обекта за преработка и продажба на дървесина, 315 обекта за добиване на дървесина, 1 040 транспортни средства, 1 750 ловци и 180 риболовци.

" Установени са 111 нарушения, от които най - много са по Закона за горите - 103. Следват тези по Закона за лова - 8. По Закона за рибарство няма съставени актове. Задържали сме 9 МПС, 56 куб. м. дърва, едно ловно оръжие, 2 моторни триона и 4 каруци", заяви Тодоров. Има определени обезщетения на собственици от 4 100 лв.
Съставените актове по Закона за лова са главно за незаконно ловуване. По - голямата част от тях са на територията на Пернишка област. Нарушителите се наказват освен с глоба и със забрана за лов в рамките на 3 години.

"Всички наказателни постановления, издадени от РДГ, се обжалват в съда. Добрата новина е, че 80 % от актовете се потвърждават от съда. Така не се обезличава нашата дейност", допълни директорът на РДГ- Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов