Избрани Новини

Продължават укрепителните дейности при прохода "Предел"

Правителството отпусна 950 000 лева за спешните аварийно - възстановителни работи на пътя

Две специализирани машини пробиват дупките, в които се полага арматура и бетон за укрепването на 15 - ти километър от път ІІ - 19 Симитли - Разлог. Досега са направени 34 бетонови пилони от общо над 130. С тях ще се укрепи основата на пътя, която пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове в района на прохода "Предел". На заседанието си тази седмица правителството осигури 950 хил. лв. за спешни аварийно - възстановителни работи на пътния участък.

На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности се очаква да завършат до края на месеца. Целта е отсечката да е готова преди началото на активния туристически сезон в Банско.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях с областния център Благоевград. Той е и най - пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

До приключването на аварийно - възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ - 19 ще се извършва в лявата лента и ще се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II - 84 Велинград – Юндола и път III - 842 Белово – Юндола, съобщи Е - 79.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов